СБУ викрила українців, які продавали товари для військової промисловості РФ

Зловмисники налагодили серійне виробництво стартерів на дизельні двигуни для російської залізниці.
СБУ викрила українців, які продавали товари для військової промисловості РФ
СБУ викрила схему продажу українських товарів для військової промисловості РФ / ssu.gov.ua

Служба безпеки ліквідувала ще одну тіньову схему продажу українських товарів для військової промисловості РФ. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Як розповіли у відомстві, оборудку організував мешканець Сумщини - власник місцевого підприємства з виробництва електротехнічного обладнання для різних видів транспорту. Його спільником був колишній бізнес-партнер, який проживав у Києві та був зареєстрований як переселенець із Луганська.

"Зловмисники налагодили серійне виробництво стартерів на дизельні двигуни для російської залізниці. Готову продукцію ділки невеликими партіями перевозили до РФ в обхід контрольно-пропускних пунктів на державному кордоні", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що на території РФ зловмисників зустрічали їхні російські партнери, які розраховувались за товар і переправляли його підприємствам "росзалізниці", зокрема в тимчасово окупованому Криму.

"Звичайна" вартість одного агрегату становила 850 дол. Втім, організатори "схеми" продавали його росіянам за вдвічі вищою ціною, оскільки в РФ існує гостра нестача відповідних комплектуючих через санкції.

"Надалі ворог використовував придбані запчастини для ремонту локомотивів, якими здійснювали перекидання російських військ з українського півострова на південний фронт", - додали в Службі безпеки.

Читайте також:

Обох фігурантів затримали на спробі переправлення до РФ нової партії стартерів у кількості 50 одиниць. Їм повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України. Обидва зловмисники під вартою, їм загрожує до 12 років ув'язнення.

Раніше ми писали, що СБУ викрила волинську компанію, яка постачала в РФ комплектуючі для виробництва підводних човнів.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK