Нові та вживані авто: у яких регіонах купили найбільше легковиків

Названо найбільші регіональні ринки легкових автомобілів.
Нові та вживані авто: у яких регіонах купили найбільше легковиків
Ілюстративне фото / Getty Images

У травні 2023 року в п'ятірку найбільших регіональних ринків нових легкових автомобілів в Україні ввійшли Київ,  Дніпропетровська, Київська, Одеська та Харківська області. Про це свідчать дані "Укравтопрому".

Читайте також:

Так, кияни придбали 35% реалізованих за місяць в Україні нових легковиків. Частка Дніпропетровської області становила 9%, Київської - 8%, Одеської - 6%, Харківської - 5%.

Бестселерами на цих ринках були:

  • у Києві, Дніпропетровській та Харківській областях - Renault Duster;
  • у Київській області - Volkswagen ID.4;
  • в Одеській області - Toyota RAV-4.

Читайте також:

Водночас найбільші показники з реєстрацій ввезених із-за кордону вживаних легковиків продемонстрували Львівська область, номери якої отримали 12% розмитнених авто з пробігом, Вінниччина (7%), Київ (6,5%), Дніпропетровська (6%) та Рівненська (5,8%) області.

У цьому сегменті ринку найбільш популярним автомобілем у Львівській, Вінницькій, Рівненській областях та в столиці був Volkswagen Golf. А на Дніпропетровщині найбільшим попитом користувався Renault Megane.

Публікація УкрАвтопрому в Telegram
Публікація УкрАвтопрому в Telegram

Раніше ми писали, що в травні на українському ринку нових легкових автомобілів найпопулярнішими були моделі з традиційними бензиновими двигунами. Вони охопили 47% продажу. Однак відносно попереднього місяця їхня частка зменшилася на 1 відсотковий пункт (в.п.).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK