Компенсація за працевлаштування ВПО: держава надаватиме підтримку новому бізнесу

Кабінет Міністрів ухвалив зміни до порядку надання компенсацій роботодавцям.
Компенсація за працевлаштування ВПО: держава надаватиме підтримку новому бізнесу
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Новостворений бізнес зможе скористатись урядовою програмою підтримки роботодавців за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та отримати компенсацію. Про це повідомили в Мінекономіки.

Читайте також:

Відповідні зміни до порядку надання такої компенсації були ухвалені на засіданні Кабінету Міністрів 6 червня 2023 року. 

"Лише з початку цього року компенсацію від держави за працевлаштування переселенців отримали понад 3,5 тисячі підприємців, які надали роботу майже 7 тисячам українців, що змушені були переїхати з небезпечних регіонів. Загалом їм вже перераховано 78 млн грн. Зміни до умов програми дозволять отримувати таку компенсацію і новоствореному бізнесу, який забезпечує роботою ВПО", - прокоментувала заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

Читайте також:

Зокрема, змінами до порядку надання компенсації передбачається, що:

  • отримати компенсацію за працевлаштування ВПО може підприємство, яке було створено після повномасштабного вторгнення - для участі в програмі йому потрібно надати податкову звітність за останній звітній період на дату подання заяви на отримання компенсації, а не за 2021 рік, як було раніше;
  • компенсація надається роботодавцю за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, які отримали статус після введення воєнного стану;
  • посилюється контроль за дотриманням умов дії програми - відтепер центри зайнятості запроваджують моніторинг збереження зайнятості працівників.

Раніше ми писали, що Державна служба зайнятості пропонує роботодавцям низку компенсаційних програм для підтримки та розвитку бізнесу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK