Працевлаштування безробітних: Кабмін затвердив порядок надання компенсацій роботодавцям

Як зазначили в Мінекономіки, новий механізм запроваджує економічні стимули за працевлаштування зареєстрованих безробітних на нові робочі місця.
Працевлаштування безробітних: Кабмін затвердив порядок надання компенсацій роботодавцям
Ілюстративне фото / depositphotos.com

18 квітня Кабінет Міністрів затвердив порядки надання компенсації роботодавцям частини фактичних витрат, пов'язаних зі сплатою єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за створення нових робочих місць та за прийом на роботу офіційно зареєстрованих безробітних. Про це повідомили в Мінекономіки.

Читайте також:

"Новий механізм запроваджує економічні стимули за працевлаштування зареєстрованих безробітних на нові робочі місця, а також сприятиме створенню нових робочих місць. Це зі свого боку сприятиме збільшенню зайнятості та зменшенню безробіття", - розповіла перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко.

Так, затверджена постанова передбачає виплату компенсації в розмірі 50% фактичних витрат сплаченого єдиного внеску за працевлаштовану особу на нове робоче місце. Компенсація виплачуватиметься роботодавцям, які протягом року виплачують працівникам заробітну плату в розмірі не менше трьох мінімальних зарплат.

Читайте також:

Зазначається, що за умови збереження такого рівня заробітної плати виплата компенсації здійснюватиметься за кожну працевлаштовану особу впродовж наступних 12 місяців за рахунок коштів держбюджету, передбачених у бюджеті Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Цей механізм запрацює з 1 січня 2024 року.

Також встановлюються компенсації суб'єктам малого підприємництва фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування зареєстрованих безробітних на нові робочі місця.

Читайте також:

Їм будуть надавати компенсації в розмірі фактичних витрат сплаченого єдиного внеску за працевлаштованого на нове робоче місце зареєстрованого безробітного, який був направлений центром зайнятості. Компенсація виплачуватиметься за умови, що строк працевлаштування становитиме не менше ніж на 2 роки, і виплачуватиметься кожний другий місяць упродовж цього періоду. Планується, що механізм запрацює вже цього року.

Раніше ми писали, що уряд планує розширити програми компенсації роботодавцям за працевлаштування наших захисників та захисниць після їхнього повернення з фронту, а також осіб з інвалідністю внаслідок війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK