Приховування реального виторгу: в Україні викрили схему видачі підроблених фіскальних чеків

Бізнес в Україні навчився підробляти фіскальні чеки, які видають РРО.
Приховування реального виторгу: в Україні викрили схему видачі підроблених фіскальних чеків
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Державна податкова служба України викрила схему видачі імітованих фіскальних чеків, яку порушники застосовують для приховування реальних виторгів. Про це повідомили в ДПС.

Читайте також:

Так, фахівці ГУ ДПС у м. Києві виявили мережу магазинів, у якій при продажу товару за готівку видавалися чеки, що імітують фіскальні, створені за допомогою традиційного РРО з зазначенням усіх необхідних реквізитів оригінальних чеків (фіскальний номер РРО, заводський номер РРО тощо), що належать зареєстрованому в ДПС РРО. При цьому інформація про такі операції не надсилалася до Системи обліку даних РРО.

У червні-липні 2023 року аудитори провели 7 фактичних перевірок мережі магазинів на території столиці України. Під час проведення фактичної перевірки одного з магазинів вказаної мережі податківці виявили та задокументовали проведення готівкових розрахункових операцій при продажу товарів без застосування фіскалізованого РРО з видачею спотворених розрахункових документів на загальну суму понад 6,3 млн гривень.

Читайте також:

"За результатами здійснених контрольно-перевірочних заходів платником податків у мережі магазинів збільшено показники середньодобового виторгу на 23%, при цьому середньодобові готівкові розрахунки зросли в 10-15 разів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у Харкові податківці встановили фізичну особу-підприємця, що здійснює господарські операції та використовує схожу схему приховування доходів від оподаткування. Таким чином програмний РРО, який використовується суб'єктом господарювання, дозволяє ухилятися від належного обліку й сплати податків.

Читайте також:

"Відповідна інформація щодо таких суб'єктів господарювання, які спотворюють податкову інформацію, що передається від РРО та програмних РРО до ДПС, буде направлена до правоохоронних органів для надання правової оцінки таким діям та організації відповідних заходів", - додали у відомстві.

Нагадаємо, час від часу українці стикаються з проблемою, коли при розрахунку на касі в магазині дізнаються, що ціна товару в чеку не збігається з цінником. Це є порушенням Закону "Про захист прав споживачів".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK