НАЗК повернуло до переліку спонсорів війни 5 компаній із Греції: названо причину

Статус п'яти грецьких компаній-перевізників відновлено в переліку спонсорів війни.
НАЗК повернуло до переліку спонсорів війни 5 компаній із Греції: названо причину
Ілюстративне фото / nazk.gov.ua

Національне агентство з питань запобігання корупції поновило статус п'яти грецьких компаній-перевізників у переліку міжнародних спонсорів війни. Ці компанії не виконали умови, узгоджені під час переговорів щодо виключення їх із переліку, повідомили в НАЗК.

Читайте також:

Улітку 2022 року НАЗК надало статус спонсорів війни п'яти грецьким компаніям: Dynacom Tankers Management (DTM); Delta Tankers LTD; Thenamaris Ships Management Inc.; Minerva Marine; TMC Tankers LTD. Компанії транспортували російську нафту та нафтопродукти, поповнюючи бюджет РФ.

Зазначається, що нещодавно українська та грецька сторони розпочали перемовини, де було запропоновано компаніям виконати такі умови:

  • припинити практики вимкнення транспондерів (пристроїв для відстеження навігації суден);
  • припинити практики перевантаження вантажу з борту на борт;
  • публічно засудити російську агресію.

Читайте також:

"Проблему вимкнення транспондерів та перевалки з борту на борт було вирішено у 11-ому пакеті санкцій ЄС. Проте ці п'ять грецьких компаній-перевізників не виконали у визначений строк вимогу публічного засудження російської агресії. Тому НАЗК відновило їхній статус у переліку "Міжнародні спонсори війни", - пояснили в Агентстві.

Раніше ми писали, що Національне агентство з питань запобігання корупції внесло одного з найбільших світових портових операторів DP World (Dubai Port World) до переліку міжнародних спонсорів війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK