НАЗК виключило першу компанію з переліку спонсорів війни: названо причину

Уперше від початку створення переліку міжнародних спонсорів війни з нього була виключена перша компанія.
НАЗК виключило першу компанію з переліку спонсорів війни: названо причину
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Національне агентство з питань запобігання корупції виключило з переліку міжнародних спонсорів війни провідну світову компанію з постачання суднового палива, ірландську Peninsula Petroleum Limited. Про це повідомили в НАЗК.

Читайте також:

"Уперше від початку створення переліку міжнародних спонсорів війни - потужного репутаційного інструменту тиску на компанії, що продовжують працювати з РФ після широкомасштабного вторгнення, з нього була виключена перша компанія. Вона виконала усі необхідні умови, обравши шлях соціально-відповідального бізнесу", - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що Peninsula Petroleum Limited направила лист до НАЗК із зазначенням виконаних умов, які дозволяють виключити її з переліку. 

Компанія припинила постачати бункерне паливо не тільки до суден, що належать росіянам або ходять під російським прапором, а й тим, що перевозять російську нафту. Такі кроки були вжиті на знак засудження російської агресії. 

Читайте також:

"Перше виключення з переліку міжнародних спонсорів війни - це найкращий доказ тому, що цей інструмент дійсно працює. Ми хочемо, щоб цей перелік зменшувався, а не навпаки. Але це можливо виключно в тому випадку, коли такі компанії оберуть світлу сторону заради спільних цінностей демократії, доброчесності та миру, виконають необхідні умови та розірвуть зв'язки з РФ", - наголосив голова НАЗК Олександр Новіков.

Раніше ми писали, що НАЗК внесло ірландську компанію Peninsula Petroleum Limited до переліку міжнародних спонсорів війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK