Зробила "бізнес" на ухилянтах: голову ВЛК Житомирщини спіймали "на гарячому"

Голова військово-лікарської комісії на Житомирщині допомагала чоловікам нелегально виїжджати за кордон.
Зробила "бізнес" на ухилянтах: голову ВЛК Житомирщини спіймали "на гарячому"
У Житомирі ліквідували ще один канал незаконного виїзду за кордон громадян / ssu.gov.ua

Служба безпеки ліквідувала в Житомирі ще один канал незаконного виїзду за кордон громадян призовного віку. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Було встановлено, що до організації нелегального трафіку причетна голова обласної військово-лікарської комісії, яка діяла разом із працівниками облвійськкомату, адвокатом і посадовицею місцевої лікарні. За гроші фігуранти пропонували потенційним призовникам фіктивні меддовідки про непридатність до військової служби за станом здоров'я.

"У підроблені документи зловмисники вписували неіснуючі важкі діагнози, які дозволяли ухилянтам уникнути призову і в подальшому виїхати за межі України", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Вартість таких "послуг" становила від 2,5 до 5 тис. доларів США. Сума залежала від терміновості "замовлення". Отримані гроші учасники "схеми" розподіляли між собою.

Правоохоронці затримали "на гарячому" голову військово-лікарської комісії, адвоката й посадовицю медустанови під час передачі хабаря від ухилянта. При обшуках правоохоронці виявили понад 35 тис. доларів США та документи з доказами незаконної діяльності.

Читайте також:

Затриманим повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 та ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Наразі вони перебувають під вартою. Вирішується питання щодо притягнення до відповідальності всіх учасників протиправної схеми, зокрема працівників обласного військкомату.

Раніше ми писали, що у Львівській області викрили зловмисників, які організували канал незаконного переправлення за кордон військовозобов'язаних чоловіків.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK