Шоломи та бронежилети: в Україні викрили компанію, яка продавала військову амуніцію

За документами амуніція призначалася для ЗСУ, а фактично продавалася через мережу спеціалізованих магазинів.
Шоломи та бронежилети: в Україні викрили компанію, яка продавала військову амуніцію
БЕБ викрило компанію, що незаконно продавала шоломи та бронежилети / esbu.gov.ua

В Україні викрили компанію, яка завозила військову амуніцію в Україну начебто для потреб ЗСУ. Насправді шоломи та бронежилети продавали через мережу роздрібних магазинів. Про це повідомили в Бюро економічної безпеки.

Читайте також:

Було встановлено, що компанія, аби отримувати пільги на завезення до країни товарів військового призначення, використовувала сертифікати з неправдивою інформацією про кінцевого отримувача.

"Тобто за документами амуніція призначалася для ЗСУ, а фактично продавалася через мережу спеціалізованих магазинів, що розташовані в кількох регіонах України. У такий спосіб було завезено кілька партій товару, вартістю понад 100 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Правоохоронці провели обшуки в офісних й складських приміщеннях та торгових точках товариства. Унаслідок детективи вилучили шоломи, балістичні плити та бронежилети різного класу захисту загальною вартістю понад 40 млн гривень. Також вилучено фінансово-господарські документи, що підтверджують незаконну діяльність компанії.

Крім того, детективи БЕБ встановили, що службові особи товариства під час продажу амуніції ухилилися від сплати податків на 30 млн грн.

Читайте також:

Наразі незаконно ввезені товари арештовано, проводяться експертизи. Досудове розслідування триває.

Раніше ми писали, що в Україні викрили директора приватної фірми на постачанні неякісного форменого одягу для Збройних сил понад 35 млн грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK