Доступні кредити для бізнесу: Кабмін змінив умови програми "5-7-9"

Уряд посилив підтримку переробки та проектів енергоефективності на всій території України, бізнесу на деокупованих територіях.
Доступні кредити для бізнесу: Кабмін змінив умови програми "5-7-9"
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Кабінет Міністрів удосконалив механізми державної підтримки бізнесу за програмою "Доступні кредити 5-7-9%". Відповідне рішення було ухвалено на засіданні 15 вересня 2023 року. Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Читайте також:

Зокрема, уряд посилив підтримку переробки та проектів енергоефективності на всій території України, бізнесу на деокупованих територіях, запровадив механізми держпідтримки за договорами факторингу, що стимулюватиме розвиток вітчизняного виробництва.

Ухвалені Кабміном зміни, зокрема, передбачають для бізнесу на територіях зони високого воєнного ризику (деокупованих територіях): 

  • компенсацію відсотків за програмою до рівня 1% на перші два роки, 5% з наступного року на інвестиційні цілі та 3% на фінансування оборотного капіталу;
  • збільшення терміну кредитування до 10 років на інвестиційні цілі; 
  • збільшення ліміту програми до 150 млн грн (для підприємств, що зазнали руйнувань і здійснюють діяльність на деокупованих територіях). 

Читайте також:

Для бізнесу, що створює найбільшу додану вартість (переробні підприємства (за всіма КВЕД Секції С), та за напрямом енергомодернізації передбачено:

  • компенсацію відсотків за програмою до рівня 5-7-9%;
  • збільшення терміну кредитування до 10 років на інвестиційні цілі; 
  • збільшення ліміту програми до 150 млн грн.

Читайте також:

Водночас для всіх інших випадків встановлюється ставка 13% річних на фінансування оборотних коштів, відтак, залишається ставка на рівні 5-7-9% на інвестиційні цілі. 

Крім того, ухваленим рішенням уряду постанову "Про надання фінансової державної підтримки" також доповнено Порядком надання фінансової державної підтримки суб'єктам підприємництва за договорами факторингу (фінансування під відступлення права грошової вимоги за поставлені товари, виконані роботи, надані послуги тощо). 

Читайте також:

Також Порядок регламентує обмеження для банків розмірів процентної ставки, одноразової комісії та комісії за додаткові послуги, підвищеної (штрафної) винагороди за порушення суб'єктом підприємництва умови договору факторингу тощо, встановлює критерії для підприємців, що претендуватимуть на держдопомогу за договорами факторингу та вимоги до договорів факторингу. 

Раніше ми писали, що міжнародна організація Save the Children запустила грантову програму для відновлення та підтримки економічного розвитку в районах Миколаївської області, що постраждали від війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK