Хотіли продати росіянам запчастини до МіГ-29: СБУ викрила ділків із Дніпра

Йдеться про стартер-генератори та авіанасоси з запчастинами до багатоцільових винищувачів МіГ-29 на суму понад 10 млн грн.
Хотіли продати росіянам запчастини до МіГ-29: СБУ викрила ділків із Дніпра
СБУ запобігла продажу до Росії запчастин до МіГ-29 / ssu.gov.ua

Служба безпеки запобігла продажу в Росію партії авіаційних комплектуючих, які були викрадені на одному з українських підприємств. Йдеться про стартер-генератори та авіанасоси з запчастинами до багатоцільових винищувачів МіГ-29 на суму понад 10 млн грн. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

"За даними слідства, до оборудки причетний дніпропетровський кримінальник, який у 2019 році вкрав відповідне обладнання зі складу компанії-виробника. Потім зловмисник передав військову продукцію знайомому підприємцю для "зберігання" й подальшого збуту", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що комерсант тривалий час переховував авіакомплектуючі на території власної станції техобслуговування. А згодом, щоб їх реалізувати, розмістив відповідне оголошення на спеціалізованому сайті.

Читайте також:

За інформацією СБУ, опублікованою "рекламою" зацікавилися представники воєнно-промислового комплексу РФ, які підшукували такі запчастини для бойових літаків країни-агресора.

Співробітники Служби безпеки заблокували продаж військового обладнання окупантам. Під час обшуків на СТО підприємця-фігуранта вилучено 10 авіанасосів, 2 стартер-генератори, 1 тисячу додаткових комплектуючих.

Читайте також:

Було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 12 років ув'язнення.

Ініційована СБУ експертиза авіаобладнання підтвердила його технічну справність для використання в бойових умовах. У зв'язку з цим було ухвалено рішення суду про передачу відповідної продукції для потреб Збройних сил України.

Раніше ми писали, що Служба безпеки ліквідувала міжнародний канал нелегального вивезення з України комплектуючих до бойових літаків.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK