У Кропивницькому викрили ділка, який хотів вивезти з України комплектуючі до Мі-8

Обладнання намагався продати колишній посадовець Кропивницького СІЗО.
У Кропивницькому викрили ділка, який хотів вивезти з України комплектуючі до Мі-8
У Кропивницькому викрили ділка, який хотів вивезти з України комплектуючі до Мі-8 / ssu.gov.ua

У Кіровоградській області ліквідували схему незаконного вивезення з України товарів подвійного призначення, що піддягають експортному контролю. Йдеться про допоміжні газотурбінні двигуни та навігаційну апаратуру для багатоцільових вертольотів Мі-8. Про це повідомили в Службі безпеки.

Читайте також:

Зазначається, що відповідне обладнання намагався продати колишній посадовець Кропивницького СІЗО. Для пошуку потенційних покупців він розміщував оголошення на спеціалізованих сайтах.

За інформацією СБУ, для переправлення товару іноземним замовникам фігурант хотів використати сервіси міжнародних вантажоперевезень. А щоб приховати нелегальний експорт, намагався внести недостовірні відомості до товарно-транспортних декларацій.

Читайте також:

"Співробітники своєчасно викрили оборудку, поетапно задокументували її і тим сам запобігли нелегальному вивезенню за кордон авіаційних агрегатів та програмного забезпечення", - йдеться в повідомленні.

Зловмиснику повідомили про підозру за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України.

Читайте також:

Наразі триває розслідування для встановлення джерел походження та кінцевого отримувача вертолітного обладнання. Додатково готуються матеріали для передачі вилученого майна на потреби Збройних сил України.

Раніше ми писали, що Служба безпеки ліквідувала міжнародний канал нелегального вивезення з України комплектуючих до бойових літаків.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK