Український бізнес зможе отримати гранти до $2 млн: які умови

USAID та Мінекономіки запускають грантову програму на $15 млн для підприємств.
Український бізнес зможе отримати гранти до $2 млн: які умови
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Міністерство економіки України та проект USAID "Інвестиції для стійкості бізнесу" оголосили про початок нової грантової програми для середніх та великих підприємств. Загальна сума фінансування становить 15 млн доларів. Один бізнес зможе отримати грант від 250 тисяч дол. до 2 млн дол. Про це повідомили в Мінекономіки.

Читайте також:

До участі в програмі запрошуються підприємства з орієнтовним мінімальним обсягом річних продажів на рівні $8 мільйонів у гривневому еквіваленті. 

"Цей показник є важливим з огляду на те, що цільовий приріст продажів за результатами реалізації концепції має скласти мінімум $2 мільйони", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Уточнюється, що грантове фінансування учасники програми повинні спрямувати на розвиток бізнесу. Зокрема, для збільшення продажів, нарощування експорту та створення нових робочих місць. 

Умовою участі в програмі є вкладення додаткових коштів - власних коштів підприємства або інших залучених підприємством ресурсів.

Читайте також:

Відбір учасників програми відбуватиметься у два етапи. Перший - оцінювання концепцій. На другому етапі учасникам, концепції яких будуть визнані кращими, буде запропоновано подати деталізовані грантові заявки. Одним із критеріїв оцінки концепцій буде кількість створених робочих місць.

Концепції мають бути подані не пізніше 29 лютого 2024 року. Очікується, що вони будуть втілені впродовж 12-24 місяців. 

Раніше ми писали, що Міжнародна організація праці запустила навчальну програму для українок із Київської та Житомирської областей, які мріють відкрити свій бізнес із догляду за дітьми віком до 3 років.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK