Послугу "єЧерги" розширили: що зміниться в міжнародних автобусних перевезеннях

"єЧергу" для автобусів поширюють на всі пункти пропуску.
Послугу "єЧерги" розширили: що зміниться в міжнародних автобусних перевезеннях
Ілюстративне фото / Getty Images

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України поширює послугу електронної черги для перетину кордону автобусами на всі пункти пропуску з країнами ЄС та Молдовою для верифікації виконання міжнародних маршрутів. Загалом йдеться про 29 пунктів пропуску, повідомила пресслужба відомства.

Читайте також:

З 12 лютого з 12:00 усі автобуси зможуть перетинати кордон за попереднім записом в системі "єЧерга". Наразі йдеться лише про реєстрацію в системі для перетину кордону за принципом "реєструйся та їдь". За таким правилом "єЧерга" для автобусів діє вже на 8 пунктах пропуску із серпня минулого року.

За словами міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, масштабування "єЧерги" для автобусів є частиною послідовної роботи з реформування сфери міжнародних пасажирських перевезень, де ключовим лишається комфорт пасажира.

Читайте також:

"Наразі ми масштабуємо "єЧергу" на всі пункти пропуску, щоб верифікувати виконання автобусних маршрутів та проаналізувати навантаження на кордон. Після цього на основі актуальної мережі маршрутів ми запропонуємо кожному автобусу часовий проміжок для перетину кордону - відповідний слот. У підсумку маємо отримати кордон без черг та поїздки відповідно до графіку руху", - додав міністр.

facebook.com/Ministry.for.restoration

facebook.com/Ministry.for.restoration

Раніше ми писали, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з Укртрансбезпекою готуються до запуску Реєстру міжнародних автобусних маршрутів у рамках реформи міжнародних пасажирських перевезень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK