Підтримка українського бізнесу: Світовий банк планує виділити $500 млн у 2024 році

Світовий банк має намір виділити 500 мільйонів доларів на підтримку бізнесу в Україні.
Підтримка українського бізнесу: Світовий банк планує виділити $500 млн у 2024 році
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Міністерство економіки України та Світовий банк працюють над залученням 500 млн доларів на фінансування проєктів підтримки українського бізнесу у 2024 році. Про це йшлося під час зустрічі команди Мінекономіки з місією Світового банку, повідомила пресслужба відомства.

Читайте також:

"Хочу подякувати Світовому банку за підтримку України під час війни. На цей рік вони планують погодити фінансування програм підтримки українського бізнесу на 500 млн доларів. І це дуже актуально для нас, адже зараз уряд працює над об'єднанням всіх відповідних програм під єдиним брендом Made In Ukraine для збільшення їхньої ефективності", - наголосила міністр економіки Юлія Свириденко.

Як розповіли в міністерстві, під час зустрічі сторони обговорили шляхи збільшення експортного потенціалу України, можливості залучення фінансування Світового банку до реалізації програми пільгового кредитування "єОселя", а також розширення можливостей Експортно-кредитного агентства щодо страхування воєнних ризиків, зокрема й для підприємств малого та середнього бізнесу.

Читайте також:

Також сторони говорили про модернізацію програми пільгового кредитування "5-7-9%" та можливості стимулювання українських банків до більш активного кредитування бізнесу.

"Почули від колег зі Світового банку цілу низку практичних порад щодо збільшення можливостей української економіки, як зараз під час війни, так і для планування більш інтенсивного відновлення в післявоєнний період, а також щодо переходу до постіндустріальної моделі розвитку", - додала Свириденко.

Раніше ми писали, що з 5 лютого 2024 року українці, які бажають отримати гранти для початку або розвитку переробного бізнесу, можуть подавати заявки на першу цього року хвилю.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK