"Порушення принципів солідарності": Зеленський прокоментував ситуацію на кордоні з Польщею

Зеленський доручив Шмигалю обговорити з прем'єром Польщі ситуацію на кордоні.
"Порушення принципів солідарності": Зеленський прокоментував ситуацію на кордоні з Польщею
Президент України Володимир Зеленський / t.me/V_Zelenskiy_official

Президент України Володимир Зеленський охарактеризував ситуацію на українсько-польському кордоні як "очевидне порушення принципів солідарності". Про це він повідомив у вечірньому відеозверненні 15 лютого.

Читайте також:

За словами глави держави, він доручив прем'єр-міністру України Денису Шмигалю терміново переговорити з польським колегою.

"Ми в Україні сприймаємо як очевидне порушення принципів солідарності те, що відбувалося й триває щодо наших громадян та українських вантажів. Українське зерно на асфальті - це не просто кілька драматичних кадрів. Це свідчення того, як емоції можуть ставати небезпечними", - заявив Зеленський.

Він наголосив, що, незважаючи на все, необхідно захищати добросусідство та солідарність, які змінюють історію всієї Європи на краще.

Читайте також:

"І ми маємо разом із Польщею визначити спільне ставлення, зокрема, до імпорту російського зерна та іншого імпорту з Росії на територію країн Європи, щоб захистити наші суспільства і, зокрема, фермерів - і українських, і польських. І маємо завжди домовлятися поміж собою - українці й поляки, щоб наш спільний ворог у Москві не міг розвернути конфлікти в нашому прикордонні проти і економіки, і кордонів, і суверенітету кожного з нас", - додав президент.

Раніше ми писали, що з 15 лютого 2024 року українські перевізники планують розпочати акцію протесту у відповідь на дії польських фермерів, які блокують рух вантажівок через українсько-польський кордон.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK