Енергоблоки українських АЕС переведені на знижене навантаження: яка причина

Станом на 7 березня українські АЕС генерують 6950 МВт, що є найбільшим обсягом серед усіх генерацій.
Енергоблоки українських АЕС переведені на знижене навантаження: яка причина
Енергоблоки АЕС переведені на знижене навантаження / t.me/energoatom_ua

Через профіцит електроенергії в Україні енергоблоки атомних електростанцій (АЕС) переведені на знижене навантаження. Про це повідомила пресслужба НАЕК "Енергоатом".

Читайте також:

"У зв'язку з профіцитом електроенергії, який спостерігається в енергосистемі України вже другий тиждень поспіль, кілька енергоблоків атомних електростанцій працюють на зниженій потужності, а АТ "НАЕК "Енергоатом" готує їх до планових ремонтів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ремонтна кампанія в атомній галузі планувалася розпочатися з 13-го березня. Проте поточна ситуація дозволяє розпочати її на 5 діб раніше, з 8-го березня. 

"Це дозволить швидше підготувати атомні енергоблоки до ОЗП 2024/25, оптимізувати графіки ремонтних і профілактичних робіт, включаючи перезавантаження палива. Максимальна оптимізація графіку ремонтів дозволить українцям мати стабільне електропостачання і влітку, і протягом наступного опалювального сезону", - пояснили в НАЕК.

Читайте також:

Станом на 7 березня українські АЕС генерують 6950 МВт, що є найбільшим обсягом серед усіх генерацій. Атомні електростанції працюють стабільно та надійно, додала пресслужба.

Раніше ми писали, що від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Запорізька атомна електростанція (АЕС) пережила вісім повних та ще одне часткове знеструмлення.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK