Хмельницька АЕС стане найпотужнішою в Європі, - Галущенко

У 2024 році планується початок будівництва ще чотирьох блоків на Хмельницькій атомній електростанції.
Хмельницька АЕС стане найпотужнішою в Європі, - Галущенко
Хмельницька АЕС / mev.gov.ua

У 2024 році планується початок будівництва ще чотирьох блоків на Хмельницькій атомній електростанції. Унаслідок ця АЕС стане найпотужнішою в Європі, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Читайте також:

Очільник Міненерго нагадав, що будівництво 3-го та 4-го енергоблоків ХАЕС планувалося вже давно, і готовність 3-го енергоблока на сьогодні є досить високою.

"Ми це розглядаємо як механізм компенсації потужностей окупованої Запорізької АЕС. Ми розуміємо, що повернемо цю станцію обов'язково, це питання часу. Інше питання - у якому стані ми її повернемо і чи зможемо одразу її запустити в роботу", - зазначив міністр.

Читайте також:

Він розповів, що українська сторона веде тісну співпрацю з американською Westinghouse за двома проєктами: будівництво 3-го та 4-го блоків за технологією ВВЕР-1000, а також побудова ще двох реакторів типу АР1000.

За словами Галущенка, будівництво нових реакторів потребуватиме часу, і найскоріше може бути введено в експлуатацію 3-ій енергоблок ХАЕС - приблизно за 2,5 роки.

Читайте також:

"І з тою потужністю, яку зможуть видавати шість реакторів на Хмельницькій АЕС, вона буде найбільшою у Європі і навіть більшою за потужністю, ніж Запорізька АЕС", - наголосив міністр.

Раніше ми писали, що розвиток атомної галузі, децентралізація генерації електроенергії та посилення фізичного захисту об'єктів енергетичної інфраструктури стануть ключовими напрямками діяльності Міністерства енергетики у 2024 році.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK