Погасити кредити на сонячні панелі стане легше

Нова програма ФРП може охопити 3 тисячі домогосподарств.
Погасити кредити на сонячні панелі стане легше
Андрій Гапон / Ukrinform

Фонд розвитку підприємництва (ФРП) у рамках нової програми допоможе українцям погасити тіло кредиту, взятого для придбання та встановлення сонячних панелей у своїх будинках. Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на слова голови правління ФРП Андрія Гапона.

«Це досить незвична для нас категорія реципієнтів, адже раніше ФРП орієнтувався лише на підтримку українського бізнесу – насамперед мікро-, малого та середнього підприємництва. Ідея полягає в тому, щоб за рахунок додаткового фінансування, яке ми знайшли, власники приватних домогосподарств могли взяти споживчі позики у банках-партнерах нової бюджетної програми для компенсації тіла кредитів, виданих для встановлення сонячних панелей», – заявив Андрій Гапон.

Читайте також:

Він також повідомив, що першими банками-партнерами в рамках цієї програми можуть стати "Укргазбанк" та "Банк Львів".

"За нашими підрахунками, 3 тисячі домогосподарств зможуть встановити сонячні панелі в рамках майбутньої програми. Таким чином, вони, по-перше, забезпечать себе енергією і, принаймні, в якісь періоди не залежатимуть від спільних мереж, а по-друге, зможуть продавати залишки державі. Сподіваюся, ми швидко напрацюємо механізм, який би задовольнив громадян України, які хочуть скористатися такими енергоефективними рішеннями", - резюмував голова ФРП.

Раніше ми писали , що бізнесу з початку року видано понад 25 млрд. за програмою «Доступні кредити».



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK