В Україні презентували грантову програму для жінок-підприємиць: що відомо

Взяти участь у програмі можуть жінки-підприємиці, оформлені як ФОП або ТОВ, де у власності жінки понад 50%.
В Україні презентували грантову програму для жінок-підприємиць: що відомо
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні представили грантову програму "Створюй!" для жінок-підприємиць. $1 млн спрямують на підтримку малого й середнього бізнесу українок у сфері виробництва та переробки: ремонту устаткування, поліграфічної діяльності, виробництва одягу, меблів, харчових продуктів, фармацевтичних препаратів, комп’ютерів, оптики тощо. Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Читайте також:

Програма розпочата Міністерством економіки за фінансової підтримки Western NIS Enterprise Fund та за реалізації KSE Foundation, впроваджується в партнерстві з АТ "Ощадбанк".

"Створюй!" є важливим елементом урядової політики "Зроблено в Україні", а також державної стратегії з забезпечення гендерної рівності.

Читайте також:

"Ініціатива спрямована на розвиток і масштабування національного виробництва та підвищення бізнесової активності українок. Мета програми - стимулювати зростання економіки шляхом надання ресурсів та фінансової підтримки для реалізації жінками своїх бізнес-планів", - йдеться в повідомленні.

Взяти участь у програмі можуть жінки-підприємиці, оформлені як ФОП або ТОВ, де у власності жінки понад 50%. Виробництво має бути діючим та на момент подачі заявки функціонувати не менше одного року. 

Читайте також:

Грантові кошти учасниці ініціативи зможуть витратити на придбання, доставку й монтаж виробничого устаткування, а також не більше 30% гранту - на придбання програмного забезпечення і навчання.  

Подати заявку для участі в грантовій програмі можна до 31 липня. 

За словами директорки KSE Foundation Світлани Денисенко, розмір індивідуального гранту для кожної переможниці складе до $15 000, при поданні заявки важливо підходити до запиту коштів раціонально та мати план розвитку й масштабування.

Читайте також:

При цьому перевірку ділової репутації та кредитних історій потенційних учасниць програми буде здійснювати АТ "Ощадбанк", після чого надаватиме рекомендації щодо виділення грантів.  

Раніше ми писали, що Міністерство економіки України та міжнародна технологічна компанія Mastercard підписали Меморандум про співпрацю в рамках реалізації політики "Зроблено в Україні", спрямованої на підтримку українського бізнесу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK