Заробляли на ухилянтах: ДБР заблокувало "бізнес" з оформлення довідок про непридатність до служби

Двоє мешканців Донецької області протягом 2023-2024 років робили документи охочим уникнути мобілізації та виїхати за кордон.
Заробляли на ухилянтах: ДБР заблокувало "бізнес" з оформлення довідок про непридатність до служби
Заблоковано нову схему для ухилянтів / dbr.gov.ua

Правоохоронці повідомили про підозру двом мешканцям Донецької області, які заробляли на видачі документів чоловікам про непридатність до військової служби з правом виїзду за кордон. Про це розповіли в ДБР.

Читайте також:

Встановлено, що чоловік та його пособниця протягом 2023-2024 років робили документи охочим уникнути мобілізації та виїхати за кордон. За наявною інформацією, такими послугами скористалося близько 15 осіб, ще понад 20 чекали на їхнє оформлення.

"Пакет коштував 7 тис. доларів США. До нього входили довідка військово-лікарської комісії та тимчасове посвідчення військовозобов'язаного з відмітками про непридатність до військової служби з виключенням із військового обліку, що давало можливість виїзду за межі України", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

При цьому ділки брали повну передплату, після чого поштою відправляли документи.

Також вони чітко інструктували своїх "клієнтів" про правила перетину державного кордону та як показувати документи для виїзду.

Довідки містили реквізити одного з ТЦК Донецької області. Наразі встановлюється, хто саме готував ці документи.

Читайте також:

Під час обшуків у фігурантів правоохоронці вилучили готівку на понад мільйон гривень у різній валюті, мобільні телефони та автомобіль.

Чоловіку та жінці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 332 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років.

Раніше ми писали, що Служба безпеки ліквідувала ще п'ять схем ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK