В Україні відкрили дані про ліцензії перевізників: з якою метою

Доступ до даних дозволяє глибше аналізувати ситуацію з виданими та анульованими ліцензіями, знижувати частку недобросовісних перевізників на ринку.
В Україні відкрили дані про ліцензії перевізників: з якою метою
Ілюстративне фото / Getty Images

12 серпня на Єдиному державному порталі відкритих даних data.gov.ua з'явилися дані Ліцензійного реєстру перевізників. Це перший набір даних із відкритим API, розпорядником яких є Укртрансбезпека, повідомили в Мінінфраструктури.

Читайте також:

Зазначається, що реєстр містить список підприємств із чинними ліцензіями на перевезення пасажирів, небезпечних вантажів чи відходів, а також міжнародні перевезення пасажирів та вантажів автомобільним транспортом.

Дані доступні за період з 2010 року. За цей час було видано 57 067 ліцензій. Найбільше ліцензій видано на вантажні перевезення автомобілями - 31 646, перевезення пасажирів автобусами - понад 12 276, таксі - 9541.

Читайте також:

Ліцензії на внутрішні перевезення небезпечних вантажів і відходів мають 6496 компаній, а на міжнародні - 3864. 

Як пояснили у відомстві, доступ до цих даних дозволяє глибше аналізувати ситуацію з виданими та анульованими ліцензіями, знижувати частку недобросовісних перевізників на ринку. 

Для бізнесу ці дані дозволять більш ефективно планувати свою діяльність і виявляти нові ринкові можливості. Також за допомогою цих даних є можливість знаходити ліцензованих перевізників у певному регіоні, перевіряти, хто має чинні ліцензії, стежити за новими ліцензіями та анулюванням старих, аналізувати ринок перевезень і його тенденції.

mtu.gov.ua

Читайте також:

"Цей крок сприяє підвищенню прозорості та доступності інформації для громадськості, забезпечуючи вільний доступ до важливих даних, що стосуються ліцензійної діяльності в Україні. Опубліковані дані не містять інформації, що може загрожувати національній безпеці України", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що 10 липня 2024 року завершився перехідний період оновленої Угоди про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та Євросоюзом.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK