Новий індустріальний парк з'явиться на Львівщині: що вироблятимуть

Поява нових індустріальних парків забезпечує населення робочими місцями та збільшує виробництво української продукції.
Новий індустріальний парк з'явиться на Львівщині: що вироблятимуть
Ілюстративне фото / Getty Images

У Новояворівській територіальній громаді на Львівщині з'явиться новий індустріальний парк "Технологій та бізнесу". Рішення про включення цього парку до Реєстру індустріальних (промислових) парків уряд ухвалив на засіданні 20 серпня, повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Читайте також:

За словами заступника міністра економіки Віталія Кіндратіва, розвиток індустріальних парків є складовою економічної політики "Зроблено в Україні", яка направлена на розвиток українського виробника.

"Поява нових індустріальних парків забезпечує населення робочими місцями та збільшує виробництво української продукції. Парк "Технологій та бізнесу" на Львівщині створить до 450 робочих місць у переробній промисловості. Зокрема, це виробництво товарів з високою доданою вартістю: комп'ютери, електронна та оптична продукція, електричне устаткування", - зазначив заступник міністра.

Читайте також:

Відтепер в Україні зареєстровано вже 91 індустріальний парк. Зокрема, у 2024 році це 23-й парк, який внесено до Реєстру індустріальних (промислових) парків.

Ініціатором створення індустріального парку "Технологій та бізнесу" є Новояворівська міська рада. На розвиток парку передбачається залучити 210,5 млн грн інвестицій за рахунок учасників-інвесторів, а на облаштування парку - 1,4 млн грн із місцевого бюджету.

Читайте також:

Включення індустріального парку до Реєстру дає право на державне стимулювання, на яке в бюджеті на 2024 рік закладено 1 млрд грн. Йдеться про компенсацію витрат на будівництво об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури та витрат на підключення до електричних мереж, податкові та митні пільги тощо.

Раніше ми писали, що в Україні з'явилися два нові індустріальні парки: парк "Сокиряни Індастрі ХАБ" на території м. Сокиряни в Чернівецькій області та парк "КИТ" на території м. Бучі Київської області.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK