Бізнес на війні: в Україні затримали ще дві групи чорних зброярів

На Київщині, а також у Запорізькій, Львівській, Рівненській та Чернівецькій областях нейтралізовано два злочинні угруповання торгівців зброєю.
Бізнес на війні: в Україні затримали ще дві групи чорних зброярів
В Україні затримали ще дві групи чорних зброярів / ssu.gov.ua

Служба безпеки та Національна поліція запобігли незаконному продажу трофейного озброєння та боєприпасів у п'ятьох регіонах України. На Київщині, а також у Запорізькій, Львівській, Рівненській та Чернівецькій областях нейтралізовано два злочинні угруповання торгівців зброєю. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Зловмисники намагалися нелегально продати криміналітету бойові засоби ураження, які знаходили в деокупованих регіонах України. Серед вилученого у фігурантів арсенал російських автоматів Калашникова, бойових гранат та понад 50 тис. набоїв різного калібру.

На території столичного регіону, Львівщини, Рівного та Буковини затримано одразу дев'ятьох учасників банди. Під виглядом волонтерів вони вивозили трофейні зразки озброєнь із місць колишніх боєзіткнень.

Читайте також:

Потім фігуранти відновлювали бойові характеристики пошкодженої зброї в підпільних майстернях. Надалі зловмисники підшукували потенційних покупців засобів ураження через особисті зв'язки в кримінальних колах.

Для конспірації учасники угруповання відправляли "замовлення" поштою, а гроші за нього отримували на банківські картки, оформлені на підставних осіб. Так фігуранти намагалися продати партію автоматів та пістолетів із набоями до них. Але співробітники СБУ викрили схему та заблокували її на початковому етапі.

Читайте також:

Крім того, у Львівській та Рівненській областях "на гарячому" затримано організатора та двох учасників ще одного угруповання, яке намагалося підпільно продати бойові гранати.

Під час обшуку за місцями проживання затриманих додатково виявлено:

  • партію автоматів та пістолетів із комплектуючими;
  • десятки тис. набоїв різного калібру;
  • майже 10 млн грн, імовірно одержаних злочинним шляхом.

Читайте також:

Наразі всім затриманим повідомили про підозру. Зловмисникам загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі. Після проведення процесуальних дій уся вилучена зброя та боєприпаси будуть направлені на потреби ЗСУ.

Раніше ми писали, що Служба безпеки разом із Національною поліцією запобігла незаконному продажу зброї та боєприпасів у трьох регіонах України. У Київській, Донецькій та Дніпропетровській областях "на гарячому" затримано 5 організаторів нелегального бізнесу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK