Посадовці українського холдингу будують судноремонтний завод для військових кораблів РФ - СБУ

СБУ викрила посадовців українського холдингу, які будують судноремонтний завод для військових кораблів РФ.
Посадовці українського холдингу будують судноремонтний завод для військових кораблів РФ - СБУ
Посадовці українського холдингу будують судноремонтний завод для РФ / gp.gov.ua

Служба безпеки зібрала доказову базу на топменеджмент українського будівельного холдингу, який причетний до роботи на ворога та фінансування збройної агресії РФ. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

За даними слідства, з початку повномасштабної війни організована група на чолі з власником бізнесу уклала з російськими замовниками шість договорів на загальну суму майже 100 млрд рублів.

Йдеться про контракти на будівництво судноремонтного заводу для техобслуговування кораблів Новоросійської військово-морської бази та прикордонного управління ФСБ. Також ними було реалізовано кілька проєктів із будівництва московського метрополітену.

Читайте також:

Крім цього, за наявними даними, фігурант планує взяти підряд на реконструкцію в Санкт-Петербурзі верфі для підводних човнів країни-агресора.

Як встановило розслідування, російська "філія" холдингу регулярно сплачує мільярди рублів до бюджету країни-агресора.

Щоб приховати свою протиправну діяльність в Росії, фігуранти діяли через офшорні компанії. 

Читайте також:

Під час обшуків у офісних та житлових приміщеннях фігурантів у Києві правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, флешки та документи, які підтверджують незаконну діяльність. Також у зловмисників виявлено злитки золота та майже 700 тис. доларів.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили трьом основним фігурантам про підозру. Триває розслідування. Зловмисникам загрожує до 12 років ув'язнення.

Раніше ми писали, що станом на 24 лютого 2022 року понад 18 тисяч компаній в Україні мали власників із РФ. Незважаючи на законодавчу заборону, 621 компанія позбулася "російського сліду" від початку повномасштабної війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK