Постачала в РФ засоби тактичної медицини: СБУ викрила українську компанію

Підозрюється власник однієї з найбільших компаній в Україні, що виготовляє вироби з гуми та пластмаси, зокрема для військового спорядження.
Постачала в РФ засоби тактичної медицини: СБУ викрила українську компанію
Українська компанія під час війни постачала в РФ засоби тактичної медицини / ssu.gov.ua

Служба безпеки України викрила одне з підприємств на Київщині, яке здійснювало оптові поставки засобів тактичної медицини до РФ. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

В організації оборудки підозрюється власник однієї з найбільших компаній в Україні, що виготовляє вироби з гуми та пластмаси, зокрема для військового спорядження.

За матеріалами справи, протягом 2022-2023 років ділки переправили до РФ декілька партій тактичних джгутів та бинтів власного виробництва на загальну суму на понад 40 млн у гривневому еквіваленті.

Читайте також:

За даними слідства, нелегальний маршрут пролягав через одну з європейських країн, де фігуранти створили підконтрольну фірму, яка замовляла товар нібито для продажу в ЄС. При цьому насправді після одержання продукції іноземна структура відправляла вироби в Росію.

"На території країни-агресора тактичні медзасоби потрапляли до підсанкційних компаній РФ, що спеціалізуються на постачанні амуніції для російських військ. Надалі продукція надходила до індивідуальних аптечок рашистів, які воюють проти Сил оборони України", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Також окупанти направляли медзасоби до російських військових шпиталів у тимчасово окупованих регіонах нашої держави.

Як встановило розслідування, для маскування злочинної діяльності власник української компанії займався "розкруткою" власного іміджу як волонтера, що передає медичні товари українським бійцям.

Читайте також:

На підставі зібраних матеріалів слідчі повідомили власнику компанії про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України. Фігуранту загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що Служба безпеки запобігла продажу до Росії партії авіаційних комплектуючих, які були викрадені на одному з українських підприємств. Йдеться про стартер-генератори та авіанасоси з запчастинами до багатоцільових винищувачів МіГ-29 на суму понад 10 млн грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK