СБУ ліквідувала канал нелегального вивезення з України обладнання для МіГ-29

Зловмисники намагалися незаконно продати азійським замовникам партію запчастин до авіадвигунів на майже 2,5 млн грн.
СБУ ліквідувала канал нелегального вивезення з України обладнання для МіГ-29
СБУ затримала ділків, які хотіли вивезти з України обладнання для МіГ-29 / ssu.gov.ua

Служба безпеки ліквідувала міжнародний канал нелегального вивезення з України комплектуючих до бойових літаків. Унаслідок комплексних заходів у Києві, Харкові, Одесі та Запоріжжі затримано організатора нелегального трафіку й двох його спільників. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

"Зловмисники намагалися незаконно продати азійським замовникам партію запчастин до авіадвигунів на майже 2,5 млн грн. За наявними даними, відповідні комплектуючі раніше були викрадені з промислового гіганта "Мотор Січ", - йдеться в повідомленні.

Для переправлення продукції зарубіжним клієнтам ділки планували вивезти її за межі України з приховуванням від митного контролю.

Читайте також:

Крім того, так зловмисники хотіли вивезти з України радіолокаційний блок для винищувачів МіГ-29, який використовується для розпізнавання літаків у режимі "свій-чужий" системою ППО.

На Одещині співробітники СБУ затримали "на гарячому" одного з фігурантів, що хотів переправити авіапродукцію до однієї з країн Східної Азії через невизнане Придністров'я. Щоб таємно вивезти товар, ділок заховав його в технологічних порожнинах власного авто.

Читайте також:

За даними слідства, організатором "схеми" виявився комерсант з Харкова. Для пошуку зарубіжних клієнтів він розміщував "рекламні" оголошення про авіакомплектуючі на спеціалізованих інтернет-ресурсах.

Під час обшуків за адресами проживання фігурантів правоохоронці вилучили велику кількість агрегатів до авіаційної техніки українського виробництва, підготовлених до відправки за кордон.

Читайте також:

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили трьом затриманим про підозру за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України. Триває розслідування для притягнення до відповідальності інших учасників злочинної діяльності, зокрема причетних до розкрадання авіапродукції з українських заводів.

Раніше ми писали, що Служба безпеки викрила на Закарпатті місцевого підприємця, який під час війни допомагав РФ виготовляти високотехнологічне обладнання для військових кораблів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK