В Іран з України намагалися вивезти двигуни до військово-транспортних літаків

Українську продукцію фігуранти планували реалізувати іноземцям за 400 тис. дол.
В Іран з України намагалися вивезти двигуни до військово-транспортних літаків
СБУ запобігла спробі незаконного вивезення за межі України авіаційних комплектуючих / ssu.gov.ua

У Дніпрі викрили двох підприємців, які намагалися нелегально переправити до Ірану два турбореактивні авіадвигуни Д-36 для продажу. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Встановлено, що українську продукцію фігуранти планували реалізувати іноземцям за 400 тис. дол. При цьому "замовники" хотіли використати відповідне високотехнологічне обладнання на військово-транспортних літаках АН-74.

"Для маскування злочинної діяльності зловмисники хотіли вивезти авіадвигуни з України під виглядом комплектуючих для магістральних газогонів. Для цього вносили недостовірні відомості до товарно-транспортних декларацій", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

За даними слідства, організаторами "схеми" є двоє власників дніпровської компанії, яка спеціалізується на вантажних перевезеннях до країн Близького Сходу і Африки.

"За оперативною інформацією, двигуни, які вони намагались нелегально вивезти за кордон, раніше були викрадені під час ліквідації одного з держпідприємств. Ділки планували зробити "косметичний" ремонт цих агрегатів і виготовити на них підроблені документи для подальшого продажу", - розповіли в СБУ.

Читайте також:

Зловмисники зберігали авіапродукцію в ангарі на території підприємства, там її виявили правоохоронці під час обшуків. Наразі двигуни вилучено для проведення експертиз. Після цього буде вирішено питання щодо їх передачі на потреби оборонно-промислового комплексу України.

Раніше ми писали, що кіберфахівці Служби безпеки припинили незаконну діяльність українського ділка, який, незважаючи на заборону РНБО, постачав до РФ товари подвійного використання.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK