"Код 95": водії на міжнародних рейсах будуть сертифіковані за європейськими стандартами

Водії, які виконують міжнародні перевезення, мають одержати "Код 95".
"Код 95": водії на міжнародних рейсах будуть сертифіковані за європейськими стандартами
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Усі водії, які виконують міжнародні перевезення, будуть сертифіковані за європейськими стандартами із серпня 2025 року. Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Читайте також:

Оновлена в червні 2024 року процедура ліцензування перевізників серед іншого передбачає необхідність проходження профільної підготовки водіями, що виконують міжнародні перевезення вантажів чи пасажирів. Йдеться про отримання так званого "Коду 95", що підтверджує професійну компетентність водія. 

Кваліфікаційна карта водія - це офіційне підтвердження наявності у водія необхідної кваліфікації для здійснення вантажних перевезень масою понад 3,5 тонни для категорій "C", "D" і "E". Водій отримує це свідоцтво після успішного проходження спеціальних курсів. Свідоцтво видається у формі пластикової картки та дійсне протягом 5 років.

Читайте також:

Згідно з ліцензійними умовами всі водії із серпня 2025 року повинні будуть мати кваліфікаційну картку водія. Отримати її можна на профільних курсах. 

Сьогодні в Україні є 21 сертифікований навчальний центр. Загалом ці центри мають 24 навчально-тренажерні класи, що забезпечують таке навчання в Київській, Львівській, Одеській, Дніпровській, Харківській, Вінницькій, Рівненській, Закарпатській, Чернігівській, Чернівецькій областях. 

Триває навчання один тиждень для досвідчених водіїв та від 4 до 8 тижнів - для тих водіїв, які отримали посвідчення водія після 2021 року. 

mtu.gov.ua

mtu.gov.ua

mtu.gov.ua

Читайте також:

Сьогодні в Україні вже 13 тисяч водіїв, що успішно підтвердили свою кваліфікацію та мають відповідні документи. Відповідна інформація внесена до електронного реєстру водіїв.

Раніше ми писали, що станом на середину серпня в Україні видано понад 78 тис. транспортних ліцензій. Лише 72,8% із них дійсні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK