Понад 50% компаній не зможуть компенсувати працівникам підвищення військового збору - ЄБА

У разі підвищення військового збору до 3% або 5% дещо більше половини компаній зазначили, що не зможуть компенсувати цю різницю своїм працівникам.
Понад 50% компаній не зможуть компенсувати працівникам підвищення військового збору - ЄБА
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Понад 50% компаній не зможуть компенсувати своїм працівникам підвищення військового збору з 1,5 до 5%. Про це свідчать результати експрес-опитування Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) серед членських компаній щодо потенційного збільшення податкового навантаження на роботодавців.

Читайте також:

Так, у разі підвищення військового збору до 3% або 5% дещо більше половини, а саме 55% учасників опитування зазначили, що не зможуть компенсувати цю різницю своїм працівникам. Відповідно це призведе до зниження реального доходу людей.  

У разі зростання військового збору до 3% повністю компенсувати різницю при найближчому перегляді заробітних плат готові 15% компаній, частково - 14%. Ще 7% розглядають варіант повної компенсації за рахунок введення надбавки до кінця року, у якому буде скасовано воєнний стан.

Читайте також:

Якщо йдеться про зростання військового збору до 5%, у такому разі повністю готові компенсувати зниження реального доходу працівників 14% компаній, а частково - 13%. І 6% готові повністю компенсувати надбавкою до кінця року, у якому буде скасовано воєнний стан. Інші компанії розглядають різні підходи до компенсації або ще не ухвалили відповідне рішення.

"Загалом збільшення податкового навантаження: потенційне зростання ПДВ, військового збору, ЄСВ - змусить 56% опитаних компаній скорочувати інші важливі для функціонування компанії витрати. Для 11% компаній таке підвищення може призвести до часткового скорочення виробництва чи бізнесу", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Експрес-опитування проводилось з 1 до 3 жовтня 2024 року серед членських компаній ЄБА. Учасники опитування - 71 компанія з різних галузей економіки.

Нагадаємо, після підвищення податків в Україні з зарплат учителів, лікарів та бюджетників братимуть не 1,5% воєнного збору, а 5% податку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK