Бізнесу дозволили пролонгувати кредити за програмою "5-7-9": яких підприємств це стосується

З початку року бізнес отримав понад 18 тисяч пільгових кредитів на суму майже 68 мільярдів гривень.
Бізнесу дозволили пролонгувати кредити за програмою "5-7-9": яких підприємств це стосується
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Кабінет Міністрів дозволив пролонгувати до 31 грудня 2026 року кредити за програмою "5-7-9" підприємствам, виробничі потужності яких були розміщені в зоні бойових дій або на тимчасово окупованих територіях. Ці та інші зміни до програми уряд ухвалив на засіданні 8 жовтня, повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Читайте також:

"Доступні кредити 5-7-9%" є важливою складовою економічної платформи "Зроблено в Україні". З початку року бізнес отримав понад 18 тисяч пільгових кредитів на суму майже 68 мільярдів гривень", - розповів заступник міністра економіки Андрій Телюпа.

Змінами до програми Кабінет Міністрів уточнив умови надання підтримки для підприємств, що працюють у зоні високого воєнного ризику.

Читайте також:

Також дозволив підприємствам, які станом на 22 лютого 2022 року працювали на територіях активних бойових дій і тимчасово окупованих територіях, подовжити кредити на фінансування оборотного капіталу до 31 грудня 2026 року. Отже, підприємства матимуть більше часу та ресурсів на відновлення.

До того ж уряд зменшив розмір базової винагороди банків або лізингодавців за договорами фінансового лізингу з 35% до 28%. Це оптимізує фінансування програми.

Читайте також:

Крім того, Кабмін уніфікував критерії участі в програмі банків, лізингодавців чи факторів з огляду на санкційне законодавство. Ці зміни дозволять брати участь у програмі більшій кількості фінансових установ, що позитивно вплине на її доступність для бізнесу.

Раніше ми писали, що державний Ощадбанк першим серед українських банків уклав кредитний договір на встановлення газопоршневої електроустановки в рамках оновлених "Доступних кредитів 5-7-9%".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK