Український бізнес почав скаржитися на труднощі з бронюванням працівників - ЄБА

За умов, коли економічне бронювання ще не прийняте, а бронювання за статусом критичності поставлене на паузу, компанії фактично позбавлені можливості кадрового планування.
Український бізнес почав скаржитися на труднощі з бронюванням працівників - ЄБА
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Бізнес в Україні все частіше скаржиться на неможливість перепідтвердити свій статус критичності, щоб продовжити дію бронювання співробітників. Про це повідомили в Європейській Бізнес Асоціації (ЄБА).

Читайте також:

"Зважаючи на динаміку запитів бізнесу щодо цього питання, проблема набирає системного характеру. По суті, рішення щодо повторного підтвердження статусу критично важливого підприємства просто "зависає" у відповідних органах", - йдеться в повідомленні.

Станом на середину 2024 року співробітники в лавах ЗСУ є у 86% опитаних членських компаній ЄБА. У 52% компаній кількість мобілізованих сягає до 10% від загальної кількості військовозобов'язаних. У 28% кількість мобілізованих сягає 10-20%, у 6% - 20-40%. 

Читайте також:

У 46% компаній серед мобілізованих або добровольців є критичні для роботи підприємства спеціалісти. Зокрема, це керівники, інженери, ІТ фахівці, водії, електрики, механіки, оператори виробничих ліній. 

Зазначається, що покращення умов бронювання співробітників - це запит №1 від бізнесу на сьогодні. Компанії потерпають не тільки від нестачі кваліфікованих фахівців, а й від неможливості прогнозувати роботу.

Читайте також:

"За умов, коли економічне бронювання ще не прийняте, а бронювання за статусом критичності поставлене на паузу, компанії фактично позбавлені можливості кадрового планування", - наголосили в Асоціації.

Нагадаємо, в Україні до 15 листопада мають провести аудит "критичних" підприємств, які набули такого статусу від органів місцевого самоврядування. Втім, бронювання працівників призупинятися не буде.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK