Економічне бронювання: у Раді розповіли, хто і скільки платитиме

Кількість заброньованих працівників буде обмежена 30-50%.
Економічне бронювання: у Раді розповіли, хто і скільки платитиме
ілюстративне фото / armyinform.com.ua

Роботодавці сплачуватимуть за економічне бронювання своїх військовозобов'язаних співробітників, а кількість заброньованих буде обмежена 30-50%. При цьому остаточне рішення ще розробляється на рівні Кабміну та комітетів Верховної Ради.

Про це повідомляють «Новини.live» із посиланням на слова народного депутата Богдана Кіцака в ефірі телеканалу «Київ24».

Читайте також:

"Саму суму бронювання платить роботодавець. І не за всіх заброньованих чоловіків. Кількість обмежень буде від 30 до 50 відсотків, залежно від того, яке буде ухвалено остаточне рішення", - розповів Богдан Кіцак.

Зазначається, що, за словами нардепа, поки що кінцевого рішення ще немає. а в його комітеті з питань економічного розвитку було розроблено кілька концепцій, в рамках яких, власне, і передбачався запуск громадської дискусії щодо можливості запровадження економічного бронювання.

"Тому суми, які там передбачені, це від 20-30 тисяч гривень та гібридний формат, про який усе суспільство вже й так дискутує", - наголосив народний депутат.

Він також зазначив, що в парламенті чекають на фінальне рішення від уряду, який відрегулює або розширить перелік людей, які допускаються до бронювання.

Раніше ми писали про те, що Міністерство економіки України працює над запровадженням економічного бронювання від мобілізації, де одним із критеріїв може стати рівень заробітної плати.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK