Новий індустріальний парк з'явиться в Чернівецькій області: рішення Кабміну

Парк займатиме площу 17,276 га і дозволить створити близько 750 нових робочих місць у різних галузях переробної промисловості.
Новий індустріальний парк з'явиться в Чернівецькій області: рішення Кабміну
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Чернівецька міська територіальна громада створить новий індустріальний парк "Чернівці". Рішення про включення парку до Реєстру індустріальних парків ухвалив Кабінет Міністрів на засіданні 22 жовтня. Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Читайте також:

"Створення нових індустріальних парків - це складова урядової економічної політики "Зроблено в Україні" та дієвий інструмент залучення інвестицій і розвитку регіонів. Кожен новий парк - це не лише місце для інвесторів, а й поштовх для розвитку локальних економік та зміцнення України як виробничого хабу", - прокоментував заступник міністра економіки Віталій Кіндратів.

Як відомо, ініціатором створення парку є Чернівецька міська рада, яка для будівництва необхідної інфраструктури планує залучити кошти місцевого бюджету, грантове та банківське фінансування, а також кошти державного бюджету за програмою розвитку індустріальних парків. 

Читайте також:

Зазначається, що будівництво та облаштування об'єктів, які будуть розташовані на території парку, плануються переважно коштом учасників та інших суб'єктів індустріального парку. 

Парк займатиме площу 17,276 га і дозволить створити близько 750 нових робочих місць у різних галузях переробної промисловості таких як, машинобудування, виробництво меблів, електричного обладнання, медичних виробів, бетону, пластмас, а також у сфері логістики.

Читайте також:

До Реєстру індустріальних парків внесено вже 96 індустріальних парків. 

Раніше ми писали, що ще трьом індустріальним паркам виділили державну підтримку в рамках програми "Зроблено в Україні", спрямованої на розвиток промисловості в регіонах.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK