Україна націоналізувала судно російського олігарха Верховського: яка його вартість

Україна націоналізувала великий риболовецький траулер "Бухта Соколовская", який ще до початку повномасштабного вторгнення РФ добудовувався на заводі в Миколаєві.
Україна націоналізувала судно російського олігарха Верховського: яка його вартість
СБУ / facebook.com/SecurSerUkraine

За матеріалами Служби безпеки Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про стягнення в дохід України майна російського олігарха Олександра Верховського. Про це повідомила СБУ.

Читайте також:

Йдеться про великий риболовецький траулер "Бухта Соколовская", який ще до початку повномасштабного вторгнення РФ добудовувався на заводі в Миколаєві. Вартість промислового судна становить понад 1 млрд грн.

Зазначається, що націоналізований траулер був складовою торговельного "флоту" підсанкційного олігарха, який входить до найближчого оточення Кремля. Також Верховський є одним із фінансових донорів російської війни проти України.

Читайте також:

"Риболовецький промисел російського бізнесмена дозволяє йому регулярно перераховувати мільярдні суми до бюджету РФ. Звідти ці кошти ідуть на озброєння та матеріально-технічне забезпечення окупаційних угруповань країни-агресора, які воюють проти Сил оборони України", - йдеться в повідомленні.

Для обходу санкцій бенефіціарний власник судна оформив його на одну з підконтрольних компаній у Приморському краї РФ.

Читайте також:

Співробітники Служби безпеки викрили оборудку й заблокували російський траулер для подальшого його арешту та націоналізації на користь України.

Раніше ми писали, що Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про передачу в дохід України майна підсанкційної російської корпорації "Ростех". Йдеться про два пасажирські літаки типу АН148-100Е загальною вартістю 10 млн євро.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK