В Україні арештували судно російського олігарха на 1 млрд грн: його передали в АРМА

Ще до повномасштабного вторгнення російський траулер добудовувався на суднобудівельному заводі в Миколаєві.
В Україні арештували судно російського олігарха на 1 млрд грн: його передали в АРМА
Траулер "Бухта Соколовская" / myk.gp.gov.ua

Суд наклав арешт на риболовецький траулер "Бухта Соколовская", який належить холдингу підсанкційного російського олігарха Олександра Верховського. Вартість промислового судна становить майже 1 млрд гривень. Про це повідомили в Службі безпеки.

Читайте також:

За даними СБУ, Верховський входить до найближчого оточення Кремля і є одним з найбільших фінансових "донорів" війни проти України.

"Риболовецький промисел російського бізнесмена дозволяє йому регулярно перераховувати мільярдні суми до бюджету РФ. Арештований траулер є складовою торговельного "флоту" олігарха", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що ще до повномасштабного вторгнення російський траулер добудовувався на суднобудівельному заводі в Миколаєві. Для обходу санкцій бенефіціарний власник судна оформив його на одну з підконтрольних компаній у Приморському краї РФ.

Проте співробітники СБУ викрили оборудку й заблокували російський траулер.

Читайте також:

Наразі судно передали в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Раніше ми писали, що суд арештував і передав в управління АРМА повітряне судно, що належить на праві власності директору підприємства цивільної авіації. Це літак моделі АН-140-100 2004 року випуску та вартістю понад 20 млн грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK