Україна націоналізувала нафтогазові активи російського олігарха на 500 млн гривень

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін'юсту про націоналізацію українських активів підсанкційного олігарха з РФ.
Україна націоналізувала нафтогазові активи російського олігарха на 500 млн гривень
Ілюстративне фото / depositphotos.com

За матеріалами Служби безпеки Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін'юсту про націоналізацію українських активів підсанкційного олігарха з РФ Едуарда Худайнатова. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Так, у дохід України стягнуто 100% його частки в статутному капіталі ТОВ "Нафтова компанія "Альянс-Україна", що оцінюється в майже пів мільярда гривень.

За даними слідства, Худайнатов контролював українського нафтотрейдера через низку офшорних компаній і підконтрольних осіб. Так він сподівався уникнути націоналізації цього активу після повномасштабного вторгнення РФ, продовжуючи отримувати значні прибутки з нафтогазового ринку України.

Читайте також:

Проте співробітники СБУ ідентифікували особу реального бенефіціарного власника. Також слідство встановило, що Худайнатов є однією з довірених осіб Путіна, очолює російську нафтогазову компанію "ННК-Груп" і входив до ради директорів "Роснафти".

"Ці два підприємства - одні з найбільших "спонсорів" війни проти України. Вони регулярно поставляють паливно-мастильні матеріали для військово-промислового комплексу та окупаційних угруповань Росії. Також обидві компанії щомісяця перераховують мільярди рублів до бюджету країни-агресора", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Наразі в межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Служби безпеки за ч. 4 ст. 110-2 Кримінального кодексу України, триває розслідування для притягнення російського олігарха до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Раніше ми писали, що до державного бюджету України надійшли понад 32 млн гривень, конфісковані в підсанкційних осіб. Кошти будуть спрямовані на відновлення інфраструктури.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK