Фінансує війну проти України: російський олігарх Фрідман отримав підозру

Російський олігарх Михайло Фрідман причетний до фінансування агресії РФ в Україні.
Фінансує війну проти України: російський олігарх Фрідман отримав підозру
Михайло Фрідман / Getty Images

Служба безпеки задокументувала злочинну діяльність російського олігарха Михайла Фрідмана, який причетний до фінансування війни проти України. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

"З початку повномасштабного вторгнення РФ він "влив" близько 2 млрд рублів у декілька військових заводів країни-агресора. Серед них "Тульський патронний завод", який виробляє набої, а також "Уральський оптико-механічний завод імені Яламова", де виробляють високотехнологічне обладнання для бойових літаків та вертольотів РФ", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що для фінансування загарбницьких "проєктів" Кремля олігарх використовує активи підконтрольного йому російського фінансово-інвестиційного консорціуму "Альфа-Груп".

Читайте також:

Також він задіяв власні бізнесові ресурси для масового розповсюдження сухпайків, одягу та іншої продукції під торговим знаком "армия россии", яка постачається окупантам на передову. Водночас Фрідман організував збір матеріально-технічної допомоги для потреб окупаційних угруповань РФ, які воюють в Україні.

Крім того, страхові компанії олігарха взяли на себе страхування військової техніки, а також життя й здоров'я російських загарбників на фронті.

Читайте також:

Також фігурант забезпечив співпрацю власного телекомунікаційного підприємства з ФСБ, що дозволило йому провести підконтрольний спецслужбі РФ мобільний зв'язок в тимчасово окупованих регіонах України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Фрідману про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Читайте також:

Наразі підозрюваний переховується від правосуддя за кордоном. Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності. 

Раніше ми писали, що Президент України Володимир Зеленський підписав указ № 371/2023 про санкції проти 18 компаній, які пов'язані з російськими олігархами Михайлом Фрідманом, Петром Авеном та Германом Ханом.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK