Підозра Фуксу: СБУ підозрює олігарха в масштабних махінаціях

Встановлено, що з 2018 року Фукс незаконно заволодів активами українських компаній на понад 100 млрд грн.
Підозра Фуксу: СБУ підозрює олігарха в масштабних махінаціях
Ілюстративне фото / ssu.gov.ua

Служба безпеки України викрила підсанкційного олігарха Павла Фукса на масштабних фінансових махінаціях зі стратегічними підприємствами нашої держави та систематичному ухиленні від сплати податків. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Встановлено, що з 2018 року Фукс незаконно заволодів активами українських компаній на понад 100 млрд грн.

За матеріалами розслідування, холдинг підшукував підприємства енергетичної, машинобудівної та металургійної галузей України, які мали кредити в збанкрутілих банках.

"Ділки за безцінь викуповували у банківських установ "кредитні зобов'язання" цих об'єктів, що давало змогу втручатися у їхню господарську діяльність. Потім активи українських заводів та інфраструктурних об’єктів заморожували, блокували їхню діяльність чи доводили до банкрутства", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Як розповіли у відомстві, Фукс та його спільники ретельно приховували джерела фінансування оборудок та реальних "замовників" через складні фінансові махінації. Для цього використовували понад 100 афілійованих комерційних структур.

У процесі цих махінацій зловмисники отримували надприбутки та ухилялися від сплати податків. Наприклад, лише від однієї з таких оборудок сума збитків, завданих державі, сягає майже 100 млн грн, додали в СБУ.

Читайте також:

На підставі зібраних доказів Фуксу та двом топменеджерам холдингу повідомили про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)).

У межах кримінального провадження накладено арешт на корпоративні права та рахунки 101 задіяної в протиправній діяльності компанії, права вимоги за понад 1600 викупленими кредитами, понад 240 об'єктів нерухомості і транспортних засобів учасників схеми. Частину арештованих активів уже передано в управління АРМА.

Раніше ми писали, що в Україні арештували нові активи проросійського олігарха Вадима Новинського, причетного до пособництва країні-агресору.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK