Реєстрацію безробітних в Україні спростили: Зеленський підписав закон

Закон удосконалює програму надання допомоги з часткового безробіття, яка пошириться на малі підприємства та ФОП.
Реєстрацію безробітних в Україні спростили: Зеленський підписав закон
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Президент Володимир Зеленський підписав закон №2220-ІХ, який спрощує процедуру реєстрації безробітних українців та передбачає надання додаткових стимулів роботодавцям для працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки України.

Так, згідно з законом, усім внутрішньо переміщеним особам (ВПО) та людям на територіях активних бойових дій статус безробітного надаватиметься з 1-го дня реєстрації в центрі зайнятості та призначатиметься допомога з безробіття.

Читайте також:

При цьому для підтвердження статусу особі не обов'язково відвідувати центр зайнятості особисто, можна скористатися телефоном, повідомити інформацію за допомогою месенджера, електронної пошти тощо.

"Люди, які не могли припинити трудові відносини та забрати свою трудову книжку, також зможуть зареєструватися як безробітні за своєю заявою. Водночас Держслужба зайнятості повідомляє про це роботодавця, Пенсійний фонд та Податкову службу, а дані про трудовий стаж отримує в державних реєстрах", - пояснили у відомстві.

Наголошується, що закон передбачає додаткові економічні стимули для роботодавців, які працевлаштовують внутрішньо переміщених осіб. Разом із тим ВПО, які хочуть розпочати власний бізнес, отримають фінансову допомогу від держави.

Читайте також:

Крім того, цей закон удосконалює програму надання допомоги з часткового безробіття, яка пошириться на малі підприємства та фізичних осіб-підприємців у разі втрати працівниками частини зарплати через зупинення або скорочення виробництва (виконання робіт, надання послуг).

"Для роботодавців спрощується можливість отримати або продовжити дію дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства. Документи надсилатимуть Держслужбі зайнятості будь-яким зручним способом. Виняток становитимуть громадяни Росії та Білорусі - тут потрібне погодження СБУ", - додали в міністерстві.

Раніше ми писали, що на порталі "Дія" з'явилася нова послуга. Наразі підприємці можуть отримати 6 500 грн за працевлаштованих внутрішньо переміщених українців.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK