Працевлаштування в Польщі: Кожен четвертий біженець з України знайшов роботу

У базі даних PESEL зареєстровано 400 тисяч людей працездатного віку з України.
Працевлаштування в Польщі: Кожен четвертий біженець з України знайшов роботу
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Кожен четвертий працездатний біженець з України вже працевлаштувався в Польщі. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ та адміністрації Польщі, уповноважений уряду в справах українських біженців Павло Шефернакер, пише Polskie Radio.

За словами Шефернакера, у базі даних PESEL (ідентифікаційний номер) зареєстровано 400 тисяч людей працездатного віку з України. Понад 100 тисяч із них, а це кожна четверта людина, уже легально працюють у Польщі.

Чиновник зазначив, що уряд Польщі разом зі своїми партнерами працює над системним рішенням, щоб українські біженці могли адаптуватися та стати самостійними в новій країні.

Читайте також:

"Це явище світового значення, коли йдеться про біженців. Такого не було ніде", - наголосив він.

Також Шефернакер додав, що біженці з України намагаються самостійно орендувати житло. Водночас він запевнив, що в різних типах центрів державних компаній, уряду та місцевого самоврядування є ще резерв на кілька десятків тисяч місць для розміщення цих людей.

"Уповноважений уряду в справах біженців з України нагадав, що Польща поки що не отримала від Європейського союзу жодних коштів, які можна було б використати для допомоги біженцям з України", - пише видання.

Читайте також:

Шефернакер заявив, що Польща пропонує створити додатковий фонд Європейського союзу для допомоги українським біженцям.

Раніше ми писали, що з початку війни в Україні до Литви прибуло понад 50 тис. українських біженців, з яких близько 28 тис. - люди працездатного віку. Понад 7,6 тис. українців уже знайшли роботу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK