Попит на робітничі спеціальності зростає: Скільки готові платити в Україні

"Робочі руки" затребувані в усіх регіонах України.
Попит на робітничі спеціальності зростає: Скільки готові платити в Україні
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні зростає попит на робітничі спеціальності. У червні актуальних вакансій у цій сфері стало на 20% більше, ніж минулого місяця. Про це свідчать дані кадрового порталу grc.ua.

У загальній структурі всього ринку праці України частка вакансій сфери робочого персоналу становить 8% від усіх актуальних та входить до ТОП-5 найбільш затребуваних професійних сфер.

Читайте також:

Зазначається, що "робочі руки" потрібні в усіх регіонах України. Понад третину актуальних вакансій відкрито у Львові та області. На другому місці серед регіонів Дніпро та область, третє місце посідає Донецька область.

При цьому знайти роботу представникам робітничих спеціальностей легко навіть без досвіду. Майже половина всіх вакансій для людей без досвіду роботи (47%). Стільки ж для осіб із мінімальним досвідом до 3 років. Досвід від 3 до 6 років потрібен лише в 4% актуальних вакансій.

Читайте також:

За даними аналітиків, найчастіше роботодавці шукають:

  • монтажників - 14% від усіх пропозицій;
  • вантажників - 13%;
  • комплектувальників та пакувальників товарів - 10%.

У середньому в Україні спеціалістам робітничих професій готові платити 13 700 грн. Мінімальна щомісячна компенсація для цих спеціалістів стартує від 8900 грн, таких вакансій 44%. Тільки в 9% пропозицій роботи озвучено зарплату від 22 300 грн, у 6% вакансій пропонують оклад від 26 800 грн.

На найвищі зарплати можуть розраховувати слюсарі та механіки - близько 20 800 грн на місяць. Водночас найменшу заробітну плату пропонують комплектувальникам та укладальникам-пакувальникам - 10 100 грн.

Заробітна плата за спеціальностями
Заробітна плата за спеціальностями / grc.ua

Аналітики прогнозують, що в сучасних реаліях попит на "робочі руки" збільшуватиметься.

Раніше ми писали, що після повномасштабного вторгнення РФ на територію України падіння зарплат у приватному секторі в середньому склало від 25% до 50% порівняно з довоєнним часом. Найбільше таких у добувній промисловості та будівництві.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK