Працевлаштування за кордоном: Які країни пропонують роботу українцям

Середня заробітна плата, яку пропонують у вакансіях з інших країн, складає 62 000 грн.
Працевлаштування за кордоном: Які країни пропонують роботу українцям
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Українцям за кордоном найлегше працевлаштуватися у сферах, які відчувають дефіцит кадрів. Зокрема, у галузі переробної промисловості, транспорті та логістиці, у сільському господарстві та будівництві. Затребувані також лікарі, медсестри й помічники медичного персоналу. Про це повідомляє grc.ua.

Польща є лідером серед пропозицій роботи для українців за кордоном. Вона пропонує 24% від усіх актуальних вакансій.

Читайте також:

У період літнього сезону більше роботи в Польщі з'явилося в готельно-ресторанній галузі, у сільському господарстві. Традиційно багато вакансій на підприємствах харчової галузі, легкої промисловості, у сфері транспорту та логістики, на будівництві.

При цьому активно запрошує українських спеціалістів Вірменія. Крім того, готові запропонувати роботу в Кіпрі, Молдові та США.

Третина всіх вакансій за кордоном для українців відкрита у сфері ІТ. Цим спеціалістам готові платити в середньому 86 700 грн. Другі по затребуваності продавці, касири та менеджери з продажу. Середній оклад, який пропонують спеціалістам із продажу, 50 700 грн.

Також цінуються за кордоном фахівці у сфері маркетингу, реклами та PR, яким за роботу пропонують 82 400 грн.

Читайте також:

У закордонних оголошеннях із пропозиціями оплата стартує від 28 400 грн. Таких вакансій 34% всіх актуальних. Від 52 500 грн готові платити 23% роботодавців, а плату від 76 500 грн пропонує 21% роботодавців. Оклад від 100 500 грн вказано у 13% вакансій, ще більшу компенсацію пропонує 9% роботодавців.

Середня заробітна плата, яку пропонують у вакансіях з інших країн, складає 62 000 грн. Це втричі більше за середню зарплату в Україні.

Раніше ми писали, що за підсумками 5 місяців 2022 року найскладніше знайти роботу у сфері фінансів і страхування.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK