Робота в Києві: Названі найпоширеніші та найдефіцитніші вакансії столиці

Для столичного ринку праці характерний дисбаланс між попитом і пропозицією робочої сили.
Робота в Києві: Названі найпоширеніші та найдефіцитніші вакансії столиці
Ілюстративне фото / depositphotos.com

На початку серпня столичні роботодавці повідомили про наявність 2,5 тис. вакансій. Навантаження на одну вакансію становить 6 претендентів. Представники робітничих та найпростіших професій, працівники сфери торгівлі та послуг разом становлять більше половини переліку. Про це розповіли в Київському міському центрі зайнятості.

Зазначається, що у різних сферах ситуація неоднакова.

"Найімовірніше, не виникне проблем із працевлаштуванням у працівників сфер водопостачання, каналізації та поводження з відходами. На кожного безробітного в цих галузях припадає по дві вакансії від роботодавців", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Крім того, не залишаться без роботи вчителі. Наразі на 430 пропозицій в освіті налічується 420 претендентів на обліку в службі зайнятості. Дещо складніше в столиці влаштуватися у сфери адміністративного та допоміжного обслуговування, охорони здоров’я та надання соціальної допомоги.

"Робітники з комплексного прибирання та утримання будинків із прилеглими територіями, слюсарі, токарі, електромонтери з ремонту та обслуговування електроустаткування, швачки, фармацевти, соціальні робітники, сімейні лікарі, медсестри та медбрати, електрогазозварники за працевлаштування можуть бути відносно спокійні", - додали у відомстві.

Читайте також:

При цьому складно працевлаштуватися у сфери фінансової та страхової діяльності, де на кожну вакансію 132 претенденти, інформації та телекомунікацій - 95 претендентів, тимчасового розміщування й організації харчування - 71, операцій із нерухомим майном - 54, будівництво - 28, сферу постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря - 20.

Водночас місця для бухгалтерів, менеджерів, керівників різного рівня, адміністраторів, продавців, інженерів, економістів у дефіциті, попри очевидну затребуваність цих професій.

Раніше ми писали, що роботодавці в Україні все частіше готові приймати на роботу кандидатів без досвіду. Кількість вакансій для новачків зростає відчутними темпами.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK