Відновлення ринку праці: Яку роботу пропонують у Києві та скільки готові платити

Середня пропонована заробітна плата в серпні в Києві становить 28 700 грн.
Відновлення ринку праці: Яку роботу пропонують у Києві та скільки готові платити
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Київ є лідером за темпами відновлення ринку праці. У серпні 2022 року понад третину всіх актуальних вакансій розміщено в столиці. Про це повідомляє grc.ua.

Зазначається, що нині лідером серед кількості розміщених вакансій є сфера продажу. У квітні частка вакансій із цієї сфери становила 14%, а в серпні вже 20% від усіх розміщених.

Читайте також:

Другі за затребуваністю фахівці зі сфери ІТ, інтернет та телеком, для яких відкрито 19% від усіх столичних вакансій. Порівняно з квітнем кількість вакансій для фахівців зі сфери IT у Києві зменшилася на 10%.

При цьому фахівці у сфері маркетингу, реклами та PR стабільно посідають третє місце за кількістю відкритих вакансій у столиці. Частка пропозицій роботи в цій сфері становить 10,6% від усіх актуальних у Києві.

"Зросла потреба у фахівцях зі сфери фінансів. Наразі для них відкрито 8,4% вакансій, що на 5% більше, ніж у квітні цього року. Дещо зросла кількість вакансій для студентів та людей, які тільки починають свій кар'єрний шлях. Наразі для них доступно 5% вакансій", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Середня пропонована заробітна плата в серпні в Києві становить 28 700 грн, що дещо нижче ніж минулого місяця, але все одно вище ніж загалом по Україні.

Найбільшу середню заробітну плату пропонують у ІТ-сфері - 186 000 грн. Фахівцям у сфері консультування готові платити в середньому 54 600 грн, а зі сфери маркетингу, реклами та PR - 33 000 грн. Кандидатам у сфері бухгалтерії, управлінського обліку та фінансів підприємств пропонують за роботу в середньому 26 000 грн, а у сфері транспорту та логістики - 25 300 грн. Найменшу оплату пропонують для студентів - 12 800 грн.

Раніше ми писали, що в різних регіонах України відновлення ринку праці відбувається неоднаково. В областях, які найбільше страждають від військової агресії Росії, знайти роботу дуже складно.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK