Зросла кількість українців, які втратили роботу з початку війни - дані опитування

Половина працюючих зазнала зниження зарплати від 10% і більше.
Зросла кількість українців, які втратили роботу з початку війни - дані опитування
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні сповільнилася динаміка показників повернення на робочі місця, яка спостерігалася останні три місяці. Сьогодні серед тих, хто мав роботу до війни, працюють 59%, з яких повноцінно - 34%, віддалено або частково - 19%, знайшли нову роботу - 6%. Про це свідчить опитування, проведене Соціологічною групою "Рейтинг".

Водночас зросла кількість українців, які все ж таки втратили роботу. У червні було 35%, а у липні - уже 39%.

Читайте також:

У динаміці по регіонах спостерігається подальше зростання кількості безробітних серед мешканців сходу (у червні - 53%, у липні - 57%). Також помітно певне зростання кількості тих, хто втратив роботу, і серед мешканців центральних та західних областей (у центрі - 37%, на заході - 32%).

Половина працюючих зазнала зниження зарплати від 10% і більше. У 43% зарплата не змінилася, у 9% - виросла. Найбільше тих, хто відчув зниження доходів, серед тих, хто працює зараз віддалено або частково, та підприємців. При цьому серед державних службовців відносна більшість зберегла попередню зарплатню.

Читайте також:

Згідно з опитуванням, відносна більшість (57%) готова продовжувати працювати навіть у разі зменшення заробітної плати, 40% шукатимуть нову роботу. Останніх більше серед молоді, а також тих, хто працює в приватному секторі або на себе. 

Раніше ми писали, що зараз в Україні криза ринку праці. У липні в більшості професійних сфер зарплати утрималися від зниження, проте є винятки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK