Криза на ринку праці: Скільки українських спеціалістів готові перейти в робітничу професію

Спеціалісти робітничих професій затребувані на ринку праці та входять до десятки професійних сфер із найбільшою кількістю вакансій.
Криза на ринку праці: Скільки українських спеціалістів готові перейти в робітничу професію
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З початку війни понад 40% українців втратили роботу. Ще 22,5% працюють, але отримують неповну зарплату. Тож питання працевлаштування для переважної більшості стоїть досить гостро. Про це свідчать дані дослідження кадрового порталу grc.ua.

Зазначається, що більшість українських спеціалістів, не знаходячи роботу у своїй професії, або вже здобувають нову професію, або планують це зробити найближчим часом. Третина опитаних готова перейти в робітничу професію, аби мати роботу й отримувати зарплату. Ще чверть спеціалістів готова працювати "руками" у якості підробітку.

grc.ua

Як показало дослідження, сьогодні готові перепрофілюватися більше половини (51%) українських спеціалістів для того, аби мати роботу та отримувати зарплату. Уже здобувають нову професію 9,4% опитаних. Кожен десятий має намір здобути ту професію, про яку давно мріяв, але продовжував працювати за іншим профілем заради зарплати. Менше третини респондентів (29%) не планує перекваліфікацію найближчим часом.

Читайте також:

"Спеціалісти робітничих професій затребувані на ринку праці та входять до десятки професійних сфер із найбільшою кількістю вакансій. Дефіцит робітничого персоналу спостерігається на українському ринку праці протягом останніх 7-10 років", - йдеться в повідомленні.

Стикаючись із проблемами працевлаштування, багато офісних співробітників готові перейти в робітничу професію, аби мати роботу та отримувати зарплату. Про такий намір заявила третина (35%) опитаних. Ще чверть опитаних (26,1%) готова працювати "руками" у якості підробітку, не змінюючи основну професію. Уже змінили професію через те, що не змогли знайти роботу за спеціальністю, 4,3% українців.

Читайте також:

При цьому не стикаються з проблемами працевлаштування під час кризи та залишаються затребуваними лише 13,5%. Однак є й ті, хто вважає образливим переходити в робітничу професію, маючи високий рівень освіти та досвід в іншій професії. Таку відповідь дали 15,2% опитаних спеціалістів.

Раніше ми писали, що в Україні запрацював "Єдиний портал вакансій". Це інструмент, який значно полегшить пошук роботи.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK