Позитивні тенденції на ринку праці: до роботи повернулися 600 тисяч українців від початку війни

На сьогодні поки що не досягнуто довоєнного рівня кількості зайнятих українців.
Позитивні тенденції на ринку праці: до роботи повернулися 600 тисяч українців від початку війни
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні на ринку праці фіксуються позитивні тенденції. З березня 2022 року повернулися до роботи 600 тисяч українців. Про це заявила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

"Хоча станом на сьогодні ми ще не досягли довоєнного рівня кількості зайнятих, можемо констатувати, що з березня минулого року 600 тисяч українців повернулися до роботи. Станом на кінець 2022 року кількість найманих працівників за даними реєстру застрахованих осіб становила 8,6 млн", - Розповіла вона.

Читайте також:

За її словами, активізації ситуації на ринку праці сприяли запроваджені урядом програми стимулювання підприємництва та зайнятості. Зокрема, грантові програми "єРобота", за якими можна отримати від держави фінансову підтримку у вигляді гранту на започаткування чи розвиток бізнесу за обов'язкової умови створення нових робочих місць.

Крім того, на зростання зайнятості серед українців спрямовані програми виплати компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Діють програми компенсації частини оплати праці чи ЄСВ за працевлаштування окремих категорій населення, яким може бути складно знайти роботу: молоді на перше робоче місце, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю, одиноких батьків, людей передпенсійного віку.

Читайте також:

"Також набирає обертів проєкт "Армія відновлення", завдяки якому ми залучаємо безробітних до виконання суспільно корисних робіт з відбудови країни. На сьогодні до виконання таких робіт залучено вже понад 9,5 тис. безробітних в 14 областях. Беззаперечним лідером у цьому проєкті є Полтавська область, в якій залучено 2800 безробітних", - повідомила заступниця міністра економіки.

Раніше ми писали, що 136 переможців першої у 2023 році хвилі програми "Власна справа" отримають мікрогранти на старт або розвиток свого бізнесу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK