Кабмін підвищив рівень оплати праці працівникам держорганів на небезпечних територіях

Передбачається збільшення посадового окладу у два чи в півтора раза працівникам, які працюють в умовах ризику для життя й здоров'я.
Кабмін підвищив рівень оплати праці працівникам держорганів на небезпечних територіях
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У вівторок, 25 квітня, Кабінет Міністрів ухвалив постанову, згідно з якою підвищуються оклади працівникам державних органів, котрі працюють на територіях, де тривають активні чи можливі бойові дії. Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Читайте також:

Так, передбачається збільшення посадового окладу у два чи в півтора раза працівникам, які працюють в умовах ризику для життя й здоров'я.

Зазначається, що для працівників державних органів на територіях активних бойових дій посадові оклади визначаються з урахуванням коефіцієнта 2, а на територіях можливих бойових дій - з урахуванням коефіцієнта 1,5. 

Читайте також:

"Вони працюють фактично з ризиком для життя та здоров'я. Тому уряд має подбати про гідну оплату праці", - наголосила віцепрем'єрка Ірина Верещук.

Такі ж коефіцієнти рекомендовано встановлювати й органам місцевого самоврядування.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів схвалив постанову, яка забороняє стягувати з громадян заборгованість за житлово-комунальні послуги, утворену після 24 лютого 2022 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK