В Україні вдосконалили механізм виплати допомоги евакуйованим із небезпечних регіонів

Українці гарантовано отримають одноразову допомогу в розмірі 2 тис. грн на дорослого й 3 тис. грн на дітей віком до 18 років та осіб з інвалідністю.
В Україні вдосконалили механізм виплати допомоги евакуйованим із небезпечних регіонів
Ілюстративне фото / Getty Images

У вівторок, 18 квітня, уряд підтримав зміни до постанови Кабінету Міністрів №1195, спрямовані на вдосконалення механізму виплат особам, котрі евакуюються з небезпечних територій. Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Читайте також:

Зазначається, що гарантовані грошові виплати зможуть отримувати як люди, які виїжджають евакуаційними потягами, так і ті, хто виїжджає спеціальними евакуаційними автобусами.

"Повідомляти про евакуацію слід завчасно до органів місцевої влади, щоб вони змогли передати обласній військовій адміністрації списки та категорії осіб, які евакуюються", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

У міністерстві розповіли, що люди гарантовано отримають одноразову фінансову допомогу в розмірі 2 тис. грн на дорослого й 3 тис. грн на дітей віком до 18 років та осіб з інвалідністю.

При отриманні коштів обов'язково необхідно пред'явити документ, що посвідчує особу, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження дитини, для осіб з інвалідністю - відповідний підтверджуючий документ.

Читайте також:

Щоб уникнути дублювання виплат або зловживань, Укрпошта розробляє програму верифікації осіб, які евакуюються, додали у відомстві.

З питань евакуації й отримання грошової допомоги від держави можна звернутися на гарячу лінію кризового реагування: 15-48, або на гарячу лінію Уповноваженого з питань ВПО за номером: (066) 813-62-39.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів схвалив механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK